Σοκολατόψωμο αστέρι
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για πίτσα (έτσι θα το ζητήσετε)
- 200 γρ. νερό
- 1 μικρό κουτάκι μερέντα
- λίγο λάδι για άλειμμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαλακό ζυμάρι. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
- Πλάθουμε το ζυμάρι καλά και το κόβουμε σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια.

- Με τον πλάστη πλάθουμε τα ζυμάρια να γίνουν φύλλα όσο ένα μικρό ταψί

- Παίρνουμε το ένα φίλο και το αλείφουμε μερέντα τόση όση να μην εξέχει από τις άκρες του φύλλου κατά 2 εκατοστά (περίπου)

- Βάζουμε ένα φύλλο από πάνω και αλείφουμε πάλι μερέντα. όπως πριν.
- Αυτό το κάνουμε για 4 στρώσεις εναλλάξ κρέμα- φύλλο.

- Βάζουμε ένα ποτήρι του νερού στην μέση των στρωμάτων φύλλων και στις άκρες γύρω από το ποτήρι κόβουμε λεπτές 16 ίσες λωρίδες.

- Πιάνουμε τις άκρες από 2 διπλανές λωρίδες και τις γυρίζουμε προς το εσωτερικό των φύλλων.
- Κάνουμε το ίδιο για όλες τις λωρίδες ανά δύο.

- Τέλος ενώνουμε τις άκρες από τα διπλανά φύλλα ώστε να γίνουν αστέρι.
- Αλείφουμε το πάνω μέρος του ψωμιού μας λάδι με ένα πινέλο.
- Βάζουμε το ψωμί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά προσέχοντας να ψηθούν ώστε να πάρουν χρώμα.

- Καλή σας όρεξη!
Πηγή: greek kouzina


Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου