Μπουγάτσα
Υλικά
1 κιλό γάλα
250 γρ. ζάχαρη
175 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
2 βανίλιες
12 φύλλα κρούστας
βούτυρο για τα φύλλα
250 γρ. ζάχαρη άχνη
κανέλα
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
1. Βάλτε το γάλα σε μία κατσαρόλα μαζί με τη φλούδα λεμόνι στη φωτιά να ζεσταθεί
2. Προσθέστε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει
3. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν ένα πολύ αφράτο μίγμα
4. Προσθέστε τα στην κρέμα, ανακατεύοντας επάνω σε χαμηλή φωτιά προσεκτικά, μέχρι να δέσει η κρέμα
5. Κατεβάστε από τη φωτιά την κρέμα, αφαιρέστε τη φλούδα λεμονιού (ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για να μην κάνει κρούστα) και αφήστε την κρέμα να κρυώσει τελείως
6. Βουτυρώστε ένα μέτριο ταψί, στρώστε 8 φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα με βούτυρο, ρίξτε πάνω τους την κρέμα
7. Διπλώστε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και βάλτε τους από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο. Προσέξτε να βουτυρώνετε τα φύλλα μέχρι την άκρη τους, ώστε να ψήνονται και στα σημεία που είναι διπλωμένα
8. Κόψτε γύρω γύρω τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί, χαράξτε την επιφάνεια του γλυκού με ένα μαχαίρι σε κομμάτια και ψήστε το γλυκό σε μέτριο φούρνο για 30 - 40 λεπτά
9. Βγάλτε την μπουγάτσα από το φούρνο και ζέστη όπως είναι πασπαλίστε την με την άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Σερβιρίστε αμέσως και καλή σας όρεξη!!!


Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου