Κοτόπιτα εύκολη!
Υλικά
1 κοτόπουλο
1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια
5 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ γάλα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε, πλύντε καλά το κοτόπουλο και βάλτε το σε μία κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι να βράσει
2. Ξαφρίστε το, προσθέστε τα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
3. Αφήστε να βράσουν πολύ καλά. Βγάλτε το κοτόπουλο και αφού μισοκρυώσει, αφαιρέστε την πέτσα και τα κόκαλα και κόψτε το κρέας σε κομματάκια
4. Αφήστε τα κρεμμύδια να βράσουν ακόμα, μέχρι να λιώσουν, ώστε να γίνουν σαν χυλός
5. Ρίξτε μέσα στα κρεμμύδια το γάλα και αφήστε τα να βράσουν ακόμα για 5 λεπτά
6. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το τυρί και το κρέας από το κοτόπουλο και ανακατέψτε πολύ καλά
7. Χτυπήστε τα αυγά ολόκληρα με ένα πιρούνι και προσθέστε τα στο μίγμα
8. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
9. Βουτυρώστε ένα ταψί,στρώστε 7-8 φύλλα, αλείφοντάς τα με λιωμένο βούτυρο,ρίξτε τη γέμιση και διπλώστε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα
10.Στρώστε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα ένα με βούτυρο και κόψτε τα φύλλα που εξέχουν
11.Χαράξτε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια με ένα μυτερό μαχαίρι και ραντίστε την με το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο νερό
12.Ψήστε την πίτα σε μέτριο φούρνο (180) για 1 ώρα περίπου
Καλή σας όρεξη!!


Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου