Τρουφάκια Σοκολάτας!


Υλικά για περίπου 25 κομμάτια

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
300 γρ. σοκολάτα τρούφα γυαλιστερή


Εκτέλεση

1. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη
2. Κόψτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και βάλτε τη σε μπεν μαρί να λιώσει
3. Προσθέστε το βούτυρο και τους κρόκους, ανακατέψτε με ξύλινο κουτάλι συνέχεια μέχρι να               ενωθούν καλά τα υλικά
4. Προσθέστε τη ζάχαρη και δουλέψτε το μίγμα πολύ καλά
5. Κατεβάστε το μπεν μαρί από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει καλά το μίγμα και να πήξει
6. Πάρτε λίγο λίγο από το μίγμα και πλάστε μικρά στρογγυλά μπαλάκια, τυλίξτε κάθε ένα μπαλάκι         μέσα στη τρούφα και τοποθετήστε στη σειρά σε μία πιατέλα.
7. Βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 12 ώρες

*Αν θέλετε αντί για τρούφα μπορείτε να τα πασπαλίσετε με αμύγδαλα τριμμένα!

Καλή σας όρεξη!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις