Πατατοκροκέτες οι νόστιμες!


Υλικά για 4 - 6 μερίδες

1,5 κιλό πατάτες
150 γρ. τυρί τριμμένο
4 αυγά
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
λίγη τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

1. Βράστε τις πατάτες με τις φλούδες
2. Στραγγίστε τις και ξεφλουδίστε τις
3. Πολτοποιήστε τις όσο ακόμα είναι ζεστές
4. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών,το τυρί, το μαϊντανό και το αλάτι με το πιπέρι
5. Ζυμώστε καλά, πάρτε από το μίγμα λίγο λίγο και πλάστε το σε στρογγυλά σχήματα
6. Χτυπήστε το ασπράδι με λίγο νερό, βουτήξτε τις κροκέτες μία μία στην τριμμένη φρυγανιά πρώτα, μετά στο ασπράδι και μετά πάλι στην τριμμένη φρυγανιά
7. Τηγανίστε τις κροκέτες σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν απ'όλες τις πλευρές.

Βγάλτε τις και αφήστε τις επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Σερβίρονται ζεστές, καλή σας όρεξη!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις